Ο Μάρκ Μάρκεθ  επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και σάρωσε στο Moto GP στην Αραγονία. Έτσι έφτασε τους 98 πόντους και αν κερδίσει στο Μπουριράμ στην Ταϊλάνδη θα είναι παγκόσμιος πρωταθλητής.
Πίσω από τον Ισπανό τερμάτισε ο Ιταλός Ντοβιτσιόζο, ενώ θέση στο βάθρο πήρε και Αυστραλός Τζακ Μίλερ, επικρατώντας στη μάχη με τον Βινάλες.

Στην Ταϊλάνδη, ο Marc Marquez θα έχει την πρώτη του ευκαιρία για να πάρει τον Τίτλο, ενώ εξέφρασε και την έκπληξή του που στο βάθρο σήμερα τον πλαισίωσαν δυο Ducati.

Ο Ισπανός έχει πλέον ένα προβάδισμα 98β κι αν τελειώσει τον Αγώνα στην Ταϊλάνδη με 100β διαφοράς από τον Andrea Dovizioso, τότε θα είναι ο Πρωταθλητής και για φέτος.

«Είμαι χαρούμενος για τους 25β αλλά ο Dovi δεν τα παρατάει… στην Ταϊλάνδη θα έχουμε την πρώτη μας ευκαιρία για τον Τίτλο και θα προσπαθήσω να είμαι πιο δυνατός απ’ ότι εδώ».

Στη συνέχεια, όπως και οι περισσότεροι, περίμενε ότι στο βάθρο μαζί του θα ήταν οι Yamaha των Vinales και Quartararo που είχαν δείξει πολύ καλό ρυθμό.

«Είναι περίεργο… ήταν πολύ δυνατοί πριν, αλλά στον Αγώνα οι Ducati ήταν σταθερές και γρήγορες».

«Το Τέξας ήταν στο μυαλό μου και αυτό που έμαθα εκεί είναι ότι δεν έχει σημασία αν κερδίσεις με 4, 12 ή 1 δευτερόλεπτο διαφορά. Το πιο σημαντικό είναι να πάρεις τους 25β».

Μετά από ένα Σ/Κ ξεκούρασης, το paddock θα αρχίζει να προετοιμάζετε για τον Αγώνα στην Ταϊλάνδη.

Εκεί, ακόμα κι αν ο Marquez δεν κερδίσει τον Αγώνα και μείνει πίσω από τον Andrea Dovizioso, θα έχει επόμενη ευκαιρία στο Motegi, μέσα στην έδρα της Honda.

Με 125β διαφοράς, είναι σχεδόν σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα ο Ισπανός θα πανηγυρίσει έναν ακόμα Τίτλο στη μεγάλη κατηγορία, τον 6ο του τα τελευταία 7 χρόνια!